Vroeg met pensioen, wie wil dat nou niet? Dit klinkt voor iedereen goed in de oren, of je nu nog 35 jaar moet werken of nog maar 5. Gelukkig is een vroeg pensioen vaak dichterbij dan je zelf denkt. En het mooie is, je hoeft er niet eens rijk voor te zijn. Hoe je dit dan doet? Met FIRE-proof beleggen! FIRE staat namelijk voor Financial Independence & Retire Early. FIRE dus! En in het Nederlands; financieel onafhankelijk en vroeg met pensioen. Welkom bij genieten van je pensioen!

Waarom FIRE?

Het grote doel van FIRE is snel financieel onafhankelijk zijn. En eerlijk is eerlijk, dat gaat hem niet worden bij werken voor de baas of sparen via de bank. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om wel financieel onafhankelijk te worden. Het uitgangspunt van FIRE is namelijk dat je genoeg rendement behaalt uit je vermogen, waarmee je de vaste lasten kunt betalen. Het kan natuurlijk ook andersom, door zo weinig mogelijk vaste lasten te hebben.

Stap 1 naar FIRE: Minder geld uitgeven en/of lagere vaste lasten

De meest simpele stap; lagere vaste lasten en minder geld uitgeven. Dit klinkt als een open deur en dat is het ook. Niet elke dag een broodje bij het tankstation halen voor 5 euro, maar gewoon thuis je bammetjes smeren. Je zult verstelt staan hoe veel geld je over kunt houden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je boterhammen, maar ook voor allerlei abonnementen zoals Disney+, HelloFresh etc. Of wat dacht je van je dure SWAP-fiets abonnement? Of de sportschool waar je nooit komt?

Stap 2 naar FIRE: Verhoog je inkomen!

Een hoger inkomen helpt natuurlijk altijd mee om je financiële dromen te bereiken. Ga voor die promotie of loonsverhoging! Natuurlijk kan een nieuwe baan hier ook flink bij helpen. Zit je al aan de max? Begin dan een side business! Maak een affiliate website of wordt een held in crypto handelen.

Stap 3 naar FIRE: Investeer je geld slim en ga beleggen

Vind je stap 1 maar niks en zit je prima op je plek bij je huidige baan? Dan is er nog een andere mogelijkheid om je geld slim te investeren. Door te beleggen op de beurs kun je namelijk veel hogere rendementen behalen dan op je spaarrekening. Natuurlijk is dit blog onze side-business, maar dat wil niet zeggen dat we ons geld niet slim investeren!

Onlangs hebben wij namelijk een beleggingsrekening bij Brand New Day geopend, en dat was letterlijk geregeld in 10 minuten tijd. En het mooie is, je kunt je geld in een van de Brand New Day fondsen stoppen, zodat je zelf geen losse fondsen of aandelen hoef te kopen.

Hoe werkt een beleggersrekening via Brand New Day?

Na het openen van je beleggingsrekening, kun je zelf kiezen hoeveel en hoe je wilt beleggen. Je kunt een eenmalige storting doen, maar ook altijd nog bijstorten. Dat is hoe wij het van Welkombij.nl doen. Eerst starten met een basisinleg en dan maandelijks of per kwartaal bijstorten.

Welke fondsen zijn er?

Je kunt bij Brand New Day kiezen tussen vijf soorten modelprofielen. Het meest offensieve profiel heeft 0% obligaties en 100% aandelen. Het meest defensieve profiel heeft 89% obligaties en 11% aandelen. De keuze is aan jezelf en je kunt altijd gratis wisselen tussen de verschillende fondsen. Ook is je vermogen altijd vrij opneembaar. In totaal heeft Brand New Day 10 verschillende fondsen.

De voordelen van een FIRE-proof belegging bij Brand New Day

  • De keuze uit 5 fondsen
  • Dividend efficiënt
  • Automatisch herbeleggen van dividend (rente-op-rente effect)
  • Wereldwijde sprieding
  • Kosteloos wisselen tussen fondsen
  • Vermogen is vrij opneembaar
  • Geld inbrengen en niet meer naar omkijken
  • Financial Independent & Retire Early!

Ga ook voor FIRE, open een rekening Brand New Day

Eerlijk toegegeven; je kunt op veel plekken een beleggingsrekening openen. Maar wij vinden Brand New Day hier écht de beste keuze. Voornamelijk omdat de kosten erg laag zijn en het een echte no-nonsense partij is. Geen overdreven bureaucratie, binnen 10 minuten geregeld.

Open nu je beleggingsrekening bij Brand New Day!