De beste matraswig

Heb je een nieuw bed gekocht en heb je last van de naad tussen de twee matrassen? Een heel herkenbaar en vooral vervelend gevoel! Elke ochtend wordt je wakker en heb je het gevoel dat er een Grand Canyon tussen de matrassen is ontstaan. Gelukkig is dit probleem binnen 1 minuut op te lossen: bestel een matraswig! Een matraswig is een wig die je over beide matrassen heen legt en deze zal de kloof dichten. Zo heb je nooit meer het gevoel dat de matrassen uit elkaar drijven en kun je ook beter in het midden van het bed liggen.

Kies het juiste formaat matraswig

Voordat je de matraswig gaat bestellen, is het belangrijk om te weten hoe lang je matrassen zijn. Een matraswig die te lang is steekt namelijk uit en de kans is groot dat je hoeslaken niet meer goed past. Je kunt gerust een matraswig bestellen die iets kleiner is dan je matras, als de wig niet helemaal tot bij de voeten komt is dit niet erg. Hier ligt namelijk relatief het minste gewicht en zul je de spleet niet merken.

Andere namen voor de matraswig

De matraswig staat ook bekend onder de namen T-wig of T-stuk. Dit komt, omdat een matraswig er een beetje als een T uitziet wanneer je vanaf de voorkant naar het product kijkt. Een andere veel gebruikte naam is de liefdesbrug, of ook wel de Pont d’amour. Deze naam komt voort uit het feit dat de wig een soort “brug” is die de matrassen van de geliefden bij elkaar brengt. Erg romantisch! Gaat het overigens niet zo goed in de liefde, dan kun je uiteraard de matraswig ook gewoon verwijderen. Als men het overigens over een bedbinder heeft, dan is dit geen matraswig maar weer net een ander product.

Alternatief voor de matraswig: de bedbinder

Naast een matraswig, kun je ook kiezen voor een bedbinder. Dit product is een verstelbare band die je over de matrassen kunt spannen, waardoor er geen beweging meer mogelijk is. De matrassen blijven netjes bij elkaar liggen. Heb je geen topper, dan kan het nog steeds zo zijn dat je een spleet of kloof voelt. Voor ons is de combinatie van een matraswig+bedbinder de beste optie. Hierbij voel je én geen kloof meer én de matrassen blijven op de plek liggen. Bij een losse matraswig moet je namelijk nog steeds regelmatig de matraswig weer even positioneren. Dit geldt des te meer wanneer je een onrustige slaper bent, of een wilde nacht hebt gehad 😉.

Waar koop je een matraswig?

Wij raden aan om je matraswig direct te bestellen bij de partij waar je ook je nieuwe matrassen hebt besteld. Zij kunnen je het beste adviseren en leveren ook het product wat echt hoort bij jouw matras. Uiteraard is het geen probleem om later een matraswig te kopen. Dit kan eenvoudig op Bol.com of bij een gespecialiseerde slaapkamerzaak.

Veel gestelde vragen over matraswiggen

Wat kost een matraswig?

Een goede matraswig is te koop voor ongeveer €20-€60.

Hoe bevestig je een matraswig?

Het bevestigen van een matraswig is erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de matraswig tussen twee matrassen te plaatsen, vervolgens druk je de matrassen nog even tegen elkaar. Daar boven op plaats je gewoon je hoeslaken en daarop eventueel nog een topper.

Kun je een matraswig wassen?

Niet alle matraswiggen zijn geschikt om in de wasmachine te stoppen. Bekijk hiervoor de wasvoorschriften van het product. Eventueel een wassen met de hand is vaak wel mogelijk.

Van welk materiaal is een matraswig gemaakt?

Dit kan verschillen per matraswig. Veel gebruikte materialen zijn polyester, katoen of polyether.